Auctus
Auctus

‘Ik ontwikkel mij dankzij de mensen om mij heen’

Over Valentijn

Ik ben Valentijn. Actief, optimistisch, gedreven, betrokken, kritisch en ontwikkelingsgericht. Ik vervul vele rollen, onder andere die van oprichter van Auctus, trainer op het vlak van leiderschap, (team-)coach, methodiekontwikkelaar, vader en bergsporter. Wat dat laatste betreft kun je zeggen dat ik helaas in het verkeerde land ben geboren.
Ik weet uit ervaring wat het is om te doen waar je bang voor bent, mentaal en fysiek af te zien, geconfronteerd te worden, te vallen en vervolgens op eigen kracht weer op te staan, door te pakken en een overwinning op jezelf(!) te vieren.

Klanten typeren mij als een betrokken sparringpartner, resultaatgericht, energiek en kritisch. Collega’s en partners ervaren me als gedreven, planmatig, hulpvaardig en optimistisch. Ik geniet van alles in het proces van samen creëren, leren en ontwikkelen. Met rigide structuren, administratieve rompslomp, millimeterwerk (details) en vage afspraken kan ik helaas niet goed overweg. 

Mijn visie op ontwikkeling is dat je in bewuste verbinding met je talent en waar je voor gaat tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. Trots zijn op waar je heel goed in bent is een voorwaarde. Erkennen en uitspreken waar je niet goed in bent ook. En als je vanuit dat besef regie voert over wat je voor jezelf en voor een ander doet, dan word je effectiever en de wereld om je heen nét een stukje mooier. Tenslotte: jezelf ontwikkelen kun je dankzij de mensen om je heen. En je leerproces is effectief als je je hoofd, je hart én je lijf in beweging brengt!

Al meer dan 25 jaar coach en train ik op basis van de principes en de methodieken uit de Ontwikkelingsgerichte benadering®, de Oosterse krijgskunst en NLP. Ik ontwikkel methodiek, werk aan een boek over leiderschapsontwikkeling en verzorg ontwikkelprogramma’s op individueel en organisatieniveau. Om (zelf)inzichten te verhelderen zet ik hr-instrumenten en assessmenttools in. 

Certificeringen

Bedrijfsinformatie