Auctus
Auctus

‘Ik ontwikkel mij dankzij de mensen om mij heen’

Over mij

Ik ben Valentijn Spit. Op de eerste plaats vader van twee prachtige kinderen, Jochem en Leanne. Daarnaast actief, vrolijk, gedreven en een bergsporter. (Wat de bergsport betreft kun je zeggen dat ik helaas in het verkeerde land ben geboren.)
Klanten typeren mij als een betrokken sparringpartner, resultaatgericht, energiek en kritisch. Collega’s en partners ervaren me als gedreven, planmatig, hulpvaardig en optimistisch. Met rigide structuren, administratieve zaken, millimeterwerk (details) en vage afspraken kan ik helaas niet goed overweg. 

Mijn visie op ontwikkeling is dat je in bewuste verbinding met je talent en waar je voor gaat tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. Erkennen en uitspreken waar je niet goed in bent hoort daar ook bij. En als je vanuit dat besef regie voert over wat je voor jezelf en voor een ander doet, dan wordt je effectiever en de wereld om je heen nét een stukje mooier. Tenslotte: jezelf ontwikkelen kun je dankzij de mensen om je heen. En je leerproces is effectief als je je hoofd, je hart én je lijf in beweging brengt!

Al bijna 25 jaar coach en train ik op basis van de principes en de methodieken uit de Ontwikkelingsgerichte benadering®, de Oosterse krijgskunst en NLP. Ik ontwikkel methodiek, werk aan een boek over leiderschapsontwikkeling en verzorg ontwikkelprogramma’s op individueel en organisatieniveau. Om (zelf)inzichten te verhelderen zet ik hr-instrumenten en assessmenttools in. 

Certificeringen

Bedrijfsinformatie