Zoeken Contact Thuis
auctus.nl auctus.nl

Voor kandidaten

- Wat is coaching?
- Tips
- Test jezelf

Voor Coaches & trainers

- Achtergronden & artikelen
- Instrumenten

Over Auctus

- Code
- Gezicht
- Contact

Startpagina

Links
Log in
Voor kandidaten > Gezicht
Het genoegen van een ont-moeting
tpc
 
Mijn achtergrond

Nadat ik afstudeerde met een specialisatie in artificial intelligence heb ik mij in de eerste jaren van mijn carriėre bezig gehouden met het ontwikkelen van leermiddelen, zoals simulatoren voor het trainen van tactische vaardigheden. Daarna vond ik aansluiting bij een van de grootste, wereldwijd georganiseerde Human Resource Consultancy bureaus. Ik ben betrokken geweest bij de ontwikkeling van personeelsinstrumenten (zoals persoonlijkheidsvragenlijsten, cognitieve capaciteitentests en instrumenten voor bedrijfs- en functieanalyse).

Vervolgens maakte ik de overstap naar de functie van bedrijfsadviseur/trainer en vond ik verbreding en verdieping - in Nederland en Nieuw Zeeland - op het gebied van functiewaardering, ontwikkeling van mensen, personeel en organisatie.

Al die tijd gaf ik workshops en trainingen, later ook coaching. Ik heb daarvoor opleidingen gevolgd bij onder andere Zuidema en Vergouwen-Overduin (didactisch analyse model dr. Van Gelder), The Vision Academy (coaching met NLP), de Academie voor Counselling & Coaching (coaching met een humanistische grondslag), De Galan (werkconferenties ontwerpen) en Maangement Studiecentrum (verandermanagement). Ik ben geļnspireerd door Kerr, Rogers, Dilts, Ellis en Whitmore.

Focus

... is groei, uw ontwikkeling. In prive-situaties en/of loopbaan. Ik neem de tijd voor uw verhaal en ga uit van uw sterke eigenschappen en vaardigheden. Motivatie en inspiratie volgen.

- Even los komen van systemen en beperkingen: denk in mogelijkheden -

Ik richt me in alle gevallen op het vergroten van de zelfredzaamheid en zelfsturing.

Mijn aanpak

... is client-centered, persoonlijk, integer, betrokken, praktijkgericht, kritisch en confronterend. Ik werk graag samen met ImproSpect (Sander de Boer) en ProfSelectie (Maarten Kattenbelt). In coaching blijken instrumenten als het Kwaliteitenspel, Inspiratiespel en NLP vaak behulpzaam en effectief.

Attitude
Persoonlijke groei en professionele ontwikkeling zijn vanzelfsprekende uitgangspunten:


"Wie traint wordt zelf getraind,
wie coacht wordt zelf gecoacht
"


Ervaring

Deze is misschien herkenbaar. Het valt mij in de praktijk op dat ontwikkelingen in bedrijven en organisaties (te) vaak gericht zijn op systemen, structuren, status en technieken. In de dagelijkse praktijk, maar vooral ook in verandertrajecten, worden de medewerkers en hun capaciteiten, mogelijkheden en motivatie vaak vergeten en komen daarom niet altijd tot hun recht.
Veranderingen worden door medewerkers ook vaak als een bedreiging ervaren. Door het verdwijnen van de vertrouwde structuur of richting voelt niet iedereen zich prettig. Herkent u dit?

Interesse gewekt?

Aarzel niet om contact met mij op te nemen.
Met vriendelijke groeten,

Valentijn Spit