Auctus
Auctus

‘Voer het gesprek met je team in plaats van met je leidinggevende’

FIT©

Het individueel functioneren bespreken in het hele team? Wij geloven erin. Want wie kent je beter dan je eigen teamgenoten? Als teamleden stuk voor stuk hun ontwikkelvraagstukken inbrengen leert het hele team!

Samen met Rudy Vandamme heeft Valentijn hiervoor methodiek ontwikkeld: FIT©. Dat staat voor Feedback- en ontwikkelgesprekken In Teamverband. Het ritueel van zes stappen, de spelregels en een bekwame facilitator bieden veiligheid en succes. De methodiek faciliteert bovendien de versterking van regie en zelfsturing in teams en past daarom ook heel goed bij zelfsturende teams.

Ik besef me dat heel veel van de hoe-vragen aan het team kunnen worden gesteld, dat is een radicaal andere mindset dan ik had

Wil je weten hoe FIT© werkt, stuur Valentijn een appje of mailtje en je ontvangt een beschrijving van de methodiek.

FIT© ervaren of zelf leren?

Rudy, Andrea en Valentijn faciliteren én trainen teamcoaches en leidinggevenden om FIT© zelf te gaan faciliteren. Van intensief, kort programma tot meerdaags maatwerk leertraject. App, bel of mail Valentijn om vrijblijvend de mogelijkheden te verkennen of om in contact te komen met ervaringsdeskundigen en/of andere bekwame facilitators.

Handboek FIT

 

Alweer de tweede uitgave van ons FIT-handboek is nu verkrijgbaar! In deze editie tref je niet alleen een aangescherpte beschrijving van de methodiek aan, tegelijkertijd nog meer praktijkvoorbeelden, tips voor het versterken van je rol als facilitator en handzame checklists. De nieuwe uitgaven bevat bovendien extra secties waarin we tips en werkvormen bespreken die je helpen om FIT leuker te maken én de deelnemers helpen om actief te blijven en de aandacht vast te houden. Voor €27,50 per stuk kun je het handboek bestellen. Stuur ons een e-mail.

© FIT van Rudy Vandamme: FIT is als onderdeel van de Ontwikkelingsgerichte benadering, zoals gedeponeerd voor de Benelux onder nummer 1354702, intellectueel eigendom van Rudy Vandamme. FIT is als merknaam beschermd.

De andere ontwikkelthema's

Leiderschap

‘Authentiek en bewust in je rol’

Talentontwikkeling

‘Stevig in je rol, met energie aan het werk’

Teamontwikkeling

‘Samen leren, samen presteren’