Auctus
Auctus

‘Voer het gesprek met je team in plaats van met je baas’

FIT

Het individueel functioneren bespreken in het hele team? Ik geloof erin. Want wie kent je beter dan je eigen teamgenoten? Als teamleden stuk voor stuk hun ontwikkelvraagstukken inbrengen leert het hele team!

Samen met Rudy Vandamme heb ik hiervoor methodiek ontwikkeld: Functioneringsgesprekken in Teamverband. Of noem het Feedbackgesprekken in Teamverband als je wilt.

Het ritueel, de spelregels en een bekwame facilitator bieden veiligheid en succes. FIT past als gespreksmethodiek heel goed bij zelfsturende teams én de methodiek faciliteert de versterking van regie en zelfsturing in teams.

Ontwikkeling van zelfsturing

Ik heb me vaker verdiept in modellen rondom zelfsturing maar ik bleef altijd met de vraag: HOE DAN? FIT geeft zoveel structuur en duidelijke handvatten: het werkt! Het enthousiasme werkt blijkbaar aanstekelijk: collega-managers hebben ook interesse om met FIT te gaan werken.

Valentijn heeft mij ‘on the job’ geleerd FIT te begeleiden. Doodeng, maar heel leuk. Met Valentijn heb ik erg prettig samengewerkt, hij is inspirerend, prikkelend, spiegelend en een vat vol energie.’

Rene Koene, manager bedrijfsvoering

FIT ervaren of zelf leren?

Ik begeleid als facilitator FIT in teams én train teamcoaches en facilitators om het zelf te gaan doen. De in-company mogelijkheden zijn onder meer:

Bel me om de mogelijkheden te verkennen. En als je eerst meer wilt weten over de methodiek download dan hier:

e-Publicatie: “FIT in een notendop”

De andere ontwikkelthema's

Leiderschap

‘Authentiek en bewust in je rol’

Talentontwikkeling

‘Stevig in je rol, met energie aan het werk’

Teamontwikkeling

‘Samen leren, samen presteren’