Auctus
Auctus

Tachtig vragen en opdrachten vol positiviteit en energie

Energie

Ontdek het nieuwste spel van Auctus. Deze kaartenset omvat tachtig vragen en opdrachten vol positiviteit en energie en die werken langer dan een energiedrankje. Je bent gewaarschuwd!

Download de handleiding

Hier tref je de handleiding met de toelichting op de actiekaarten.

Waartoe

Het is de kunst om balans te brengen in je aandacht voor geluk en je aandacht voor gedoe. De bedoeling van dit spel is om je positieve kijk op zaken te prikkelen. Deze set ondersteunt het voorbereiden of houden van een ontwikkelingsgerichte dialoog.

Samenstelling

We gunnen iedereen een gezonde dosis energie! Op veertig kaarten in deze set staan daarom vragen die je bewust maken van waar je zelf kracht en energie vandaan kunt halen. Uit jezelf, wie je bent als mens, je achtergrond en de mensen om je heen. Daarnaast zijn er veertig actiekaarten die je uitdagen om vanuit een inzicht in beweging te komen, iets te ondernemen of uit te spreken. Achterop elke kaart staat een unieke foto.

Samen vormen de kaarten een kleurige stapel van tachtig vragen en uitdagingen, want soms komt er pas energie vrij nadat je een hindernis hebt genomen. En set van tachtig handvatten om iets positiefs te doen voor jezelf en voor je omgeving. De toekomst bestaat niet, maar je kunt die vandaag wel in positieve zin beïnvloeden.

Voor wie

Voor iedereen. In wat voor rol of functie je ook zit, wanneer je extra energie kunt gebruiken haal je de deksel van de doos en trek je een kaart. Laat je verrassen. Je kunt ook bewust een kaart uitzoeken en er in je eentje of met je team mee aan de slag gaan. Als je denkt dat iemand anders een steuntje in de rug kan gebruiken, deel je een vraag of opdracht met die persoon. Helemaal o.k.!

Achtergronden

Er wordt ongelofelijk veel research gedaan en geschreven over hoe we als mensen met onze eigen energie en ons leerproces kunnen omgaan. We hebben ons bij het maken van dit kaartspel laten inspireren door onder andere Robert Dilts, Elke Geraerts, Paul Iske, Susan Jeffers, Daniel Pink, Mel Robbins, Otto Scharmer, Jan van Setten, Margriet Sitskoorn, het systemisch gedachtegoed, principes uit de positieve psychologie en de Ontwikkelingsgerichte benadering.

Wij hebben uit al deze inspiratiebronnen met zorg en plezier een selectie van tachtig vragen en opdrachten voor je gemaakt. Enkele voorbeelden die je in de doos aantreft zijn:

Nieuwsgierig geworden? Bestel je eigen spel, neem de set mee in je tas en leg af en toe een vraag op tafel.

Spellen bestellen

Voor €29,95 excl. btw is de set met vragen en actiekaarten van jou. Vul het bestelformulier in, kies bij artikel “Kaartspel Energie” en wij zorgen ervoor dat de doos bij je op de mat valt.

Geen zin in een spel? Download dan onze vijf handvatten voor energie & een positieve mindset.

Handleiding

In de uitgebreide handleiding geven we je algemene handreikingen voor het inzetten van deze vragenset. Daarnaast tref je er een toelichting en uitgebreider achtergrondinformatie in aan, specifiek voor de kaarten met een -symbool.

Auctus verspreid zo min mogelijk papier. Laat die bomen maar groeien!

Over de auteurs

Valentijn Spit is senior adviseur, trainer, coach en oprichter van Auctus. Hij richt zich op leiderschaps-, team- en talentontwikkeling en werkt daarin op basis van de principes uit de krijgskunst, systemisch werk, NLP en de Ontwikkelingsgerichte benadering.

Andrea Thijssen  is senior adviseur, trainer, coach en partner van Auctus. Via deze set vragen deelt ze haar passie om leven en plezier te brengen in teams en organisaties vanuit haar jarenlange ervaring op het vlak van teamcoaching, systemisch werk, Ontwikkelingsgericht werken, procesbegeleiding en teamcoaching.

© 2023 Auctus TCA