Auctus
Auctus

‘We ontwikkelen ons dankzij de mensen om ons heen’

Valentijn

Aangenaam kennis te maken! Ik ben Valentijn, oprichter van Auctus. Actief, optimistisch, gedreven, betrokken, kritisch en ontwikkelingsgericht. Ik vervul bij Auctus vele rollen, onder andere die van executive coach, (team-)coach, trainer en methodiekontwikkelaar. Daarnaast ben ik onder andere vader, partner, vriend en bergsporter. Wat dat laatste betreft kun je zeggen dat ik in het verkeerde land ben geboren.
Ik weet uit ervaring wat het is om te doen waar je bang voor bent, mentaal en fysiek af te zien, geconfronteerd te worden, te vallen en vervolgens weer op te staan, door te pakken en een overwinning op jezelf(!) te vieren. Soms alleen, vaak met anderen en dankzij de support van anderen. We hoeven niet alles alleen te doen.

Klanten typeren mij als een betrokken sparringpartner, resultaatgericht, energiek en kritisch. Collega’s en partners ervaren me als gedreven, planmatig, hulpvaardig en optimistisch. Ik geniet van alles in het proces van samen creëren, leren en ontwikkelen. Met rigide structuren, administratieve rompslomp, millimeterwerk (details) en vage afspraken kan ik helaas niet goed overweg. 

Mijn visie op ontwikkeling is dat je in bewuste verbinding met je talent en waar je voor gaat tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. Trots zijn op waar je heel goed in bent is een voorwaarde. Erkennen en uitspreken waar je niet goed in bent ook. En als je vanuit dat besef regie voert over wat je voor jezelf en voor een ander doet, dan word je effectiever en de wereld om je heen nét een stukje mooier. Je leerproces is effectiever als je je hoofd, je hart én je lijf in beweging brengt. Tenslotte: jezelf ontwikkelen kun je enkel dankzij de mensen om je heen!

Al meer dan 25 jaar werk ik met dierbare en zeer getalenteerde collega’s samen.We doen dat op basis van de principes en de methodieken uit o.a. de Ontwikkelingsgerichte benadering®, het systemisch werk, de Oosterse krijgskunst en NLP. We ontwikkelen methodiek, werken aan een boek over leiderschapsontwikkeling en verzorgen ontwikkelprogramma’s op individueel, team- en organisatieniveau. Om (zelf)inzichten te verhelderen zetten we hr-instrumenten en assessmenttools in. Mijn persoonlijke certificeringen staan hieronder.

Certificeringen

Bedrijfsinformatie