Auctus
Auctus

‘We ontwikkelen onszelf dankzij de mensen om ons heen’

Valentijn

Valentijn, grondlegger van Auctus, aangenaam kennis te maken! Enkele woorden die bij mij horen zijn actief, ondernemend, gedreven, betrokken, kritisch, optimistisch, eclectisch en ontwikkelingsgericht. Ik vervul bij Auctus enkele rollen waaronder die van (executive) coach, teamcoach, trainer en methodiekontwikkelaar. Daarnaast ben ik onder andere vader, partner, vriend en bergsporter. Wat dat laatste betreft kun je wel zeggen dat ik in het verkeerde land geboren ben.
Klanten typeren mij als een betrokken sparringpartner, resultaatgericht, energiek en kritisch. Collega’s en partners ervaren me als gedreven, planmatig, hulpvaardig en optimistisch. Ik geniet van alles in het proces van samen creëren, leren en ontwikkelen. Met rigide structuren, administratieve rompslomp, millimeterwerk (details) en vage afspraken kan ik minder goed overweg. 

Ik kom uit een onderwijsgezin waar leren, muziek, buiten zijn, avontuur, sport en een gezonde levensstijl hoog in het vaandel staan. Uit ervaring weet ik wat het is om te doen waar je bang voor bent, mentaal en fysiek af te zien, geconfronteerd te worden, te vallen en vervolgens weer op te staan, door te pakken en een overwinning op jezelf(!) te vieren. Soms alleen, vaak met anderen en mede dankzij de support van anderen. We kunnen niet alles alleen doen in het leven en gelukkig hoeft dat ook niet.

Auctus bestaat al bijna 21 jaar, dat mag ik wel met gepaste trots zeggen, mede dankzij dierbare en zeer getalenteerde collega’s en partners. We werken samen aan opdrachten voor diversiteit aan klanten op basis van de principes en de methodieken uit o.a. de Ontwikkelingsgerichte benadering®, het systemisch werk, de Oosterse krijgskunst en NLP. We ontwikkelen methodiek, spellen, we werken aan een boek over leiderschapsontwikkeling en verzorgen ontwikkelprogramma’s op individueel, team- en organisatieniveau. Om (zelf)inzichten te verhelderen zetten we hr-instrumenten en assessmenttools in. Mijn persoonlijke certificeringen staan hieronder vermeld.

Onze visie op ontwikkeling is dat je in bewuste verbinding met je talent en waar je voor gaat tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt. Trots zijn op waar je heel goed in bent is een voorwaarde. Erkennen en uitspreken waar je niet goed in bent is dat even zo. Als je vanuit dat besef regie voert over wat je voor jezelf en voor een ander doet, dan word je effectiever in je rol en maak je de wereld om je heen nét een stukje mooier. Een leerproces is effectiever als je je hoofd, je hart én je lijf verbindt en samen in beweging brengt en tenslotte: jezelf ontwikkelen kun je enkel dankzij de mensen om je heen!

Certificeringen

Bedrijfsinformatie